enkelt och användbart

ROUGE / BLUSH
en blush eller bronzing ger färg och form till ansiktet.
applicera blushen på den högsta pungten på kinden och tona ut mot hårfästet, där du naturligt får mest färg i ansiktet.
för extra färg i ansiktet kan blush eller bronzing puder också appliceras med lätt rörelse på hakan och i pannan.

                              

(1) ett trekantigt eller hjärtformat ansikte kan göras mer ovalt, genom att lägga bronzing / puder / blush vid tinningarna upp mot pannan och på hakan.

(2) ett runt ansikte kan göras smalare genom att lägga B/P/B på undersidan av kindbenen.

(3) om man har fyrkantigt ansikte kan det göras mer ovalt om man lägger B/P/B på sidan av pannan, på nedersta delen av kinden och innerst på käkbenen.

(4) har man ett avlångt andsikte, kan det göras kortare genom att lägga B/P/B på översta delen på pannan, kindbenen och käkbenen.



FOUNDATION / CONCEALER / PUDER
man ska aldrig lägga en foundation på orent ansikte. om man har torr/sträv hud ska man lägga en fuktkräm innan man slänger på make-upen och låta fuktkrämen sjunka in i  huden i några minuter.
det kanske är svårt att hitta en foundation som är den "perfekta" färgen, man kanske provar lite och tänker "den värkar bra" men sen när man tar över hela ansiktet så blir man helt negrig, eller kritvit.
men för att hitta en bra färg är det bra att lägga foundation på käkbenet vid övergång mellan ansiktet och halsen. det är bra att prova i dagsljus, och välj hellre en lite ljusare foundation än en alldeles för mörk.
när du applicerar foundation bör man använda fingrarna eller en bra svamp. och tona alltid ut make-upen från mitten och ut mot hårfästet. och foundation ska dras ner mot halsen så man inte ser sminket slutar.

concealer använder man för att täcka mörka ringar under ögonen eller partier i ansiktet som man vill dölja. man ska välja en concealer som är ett snäpp ljusare än du hudfärg.
för att få bort dom där mörka ringarna under ögonen, utan att ansiktet ser kladdigt eller plastigt ut. kan man dutta tre prickar under ögonen och tona ut det in mot näsryggen. glöm inte att lägga en concealer i inre ögonvrån, det gör så dom mörka partierna i ansiktet ofta glöms bort.

puder används oftast för att göra ansiktet mer matt och jämn hy. och här ska man välja en lite ljusare färgnyans än din hy, men jag tycker det är helt okej att ta ett snäpp mörkare för att få den där bleka sommar färgen som man brukar ha på hösten. pudret ska inte ligga som ett lager på huden, utan göra så huden får en matt och fin yta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback